VEN volt, VEN lesz…

Az idén ötven éves, XXVIII. Veszprémi Egyetemi Napok utolsó – előtti, a vasárnap hajnallal együtt – napján, azaz szombaton a Balaton.hu Partyarénában került sor az idei fesztivál záró akkordjaira. Egy órától kezdődően a VENátus megtartotta szokásos ülését, amely keretein belül többek között a nyertes csapat, azaz az AquaVEN fejeként DesztillÁdi hivatalosan is átvette a diákrektori stafétát a két évvel ezelőtt megválasztott Csrepkimótól. Bízok benne, hogy  rektorsága ideje alatt a másnaposságot gyógyító elixír receptjét levédeti és közzéteszi azok számára, akiknek igazán szükségük van rá, nekünk, egyetemisták számára.

IMG_6306

Kettőtől kezdődően levetítésre került a VEN híradó a héten immáron ötödik alkalommal, amely sok VEN polgár arcára varázsolt mosolyt, és amely sokaknak segített kiegészíteni a péntek éjszaka kirakósában hiányzó darabokat, ezután pedig három órától kezdődően VEN filmeket tekinthettünk meg.

Délután már látszódott, hogy kezd beborulni az ég, így aggódtam, hogy el ne mossa az eső az utolsó estét, ám sajnos bekövetkezett, amire számítottam. A kültéri koncerteket a USNK kezdte a Valeo Nagyszínpadon, majd a Follow the Flow zenekar által biztosított dallamokra táncolhattak a szórakozni vágyók – immáron esőben. A rossz idő ellenére a tegnap esti utolsó koncertre már tele volt a tánctér, és rengetegen élvezték Tujamo elképesztő előadását, aki a nagyon jó zene mellett hihetetlen fényjátékkal, tűzzel – és vízzel az eső miatt – spékelte meg a koncertjét.

59547947_327377921266255_1446249062046105600_n

A Balaton.hu Partyarénában a szokásoknak megfelelően éjféltől indult a bulizás, a KatapultDJ, a Stereo Palma és Marchello állt a színpadon zenéjével garantálva azt, hogy az idei VEN méltó képpen záruljon. Köszönjük a hét elejétől egészen mostanáig, minden este a VENdégek kedvében járó csapatkocsmák DJ-jeinek, pultosainak és csapattagjainak a fáradhatatlan munkát. A csapatoknak azt, hogy fer játszmával és végig jókedvvel vitték végig az idei egyetemi napokat; nektek pedig, kedves VEN polgárok és olvasók azt, hogy velünk, az Egyetemünk szerkesztőségével nyomon követtétek a hét eseményeit.

59566320_2005731796198850_2089336787313885184_n

A tegnap után úgy gondolom kijelenthetem: akkor kell bulizni, amikor igazán jól esik. Két év múlva találkozunk, most pedig mindenki józanodhat!

Fotók: Koncz Júlia, Gyulai Edina