VENezés, betyár módra

A Béta-bázisról

A főműsor előtt, egy kicsit szétnéztem a VEN területén, s ugye, aki keres, az bizony talál. Elsőként a Béta-Bázist fedeztem fel. A bázis ötlete, a már több VEN-t megtapasztalt öregdiákok fejéből pattant ki, akik felismerték, hogy szükség lenne egy nyugisabb, csendesebb helyre a VEN területén, ahová a barátokkal be lehet ülni beszélgetni, miközben könnyed zene szól. Egy félhomályos, kissé misztikus hangulatú helyet képzeljünk el, ahol minden nap kora délutántól késő estig vagy hajnalig élvezhetünk különböző kulturális programokat. A hely egy kissé elvont, de aki eljön ide, az pont ezt a hangulatot keresi, érdemes ide bepillantani. A következő években a szervezők tovább dolgoznak azon, hogy minél izgalmasabbá és vonzóbbá tegyék a helyet.

A bázison tegnap este egy improvizációs estet láthattunk, valamint egy beszélgetést élvezhettünk Mocsai Lajossal, a Közéleti Arcképcsarnok keretében. A beszélgetés egésze arra volt kiélezve, hogy emberi oldaláról ismerjük meg a vendéget.

A főműsor

A műsor a DiHR bemutatkozó videójával indult, ez nagyon jól sikerült, tökéletesen megadta az alaphangulatot. A videóból kiderült, hogy a DiRH három angyala, miként tervelte ki, majd hajtotta végre, az öt jelölt elrablását, s mindezek után, hogyan vitték őket a kiképzésre, mely során bemutatták produkcióikat. Ezek annál jobban tetszettek az angyaloknak, minél több feles poharat ürítettek ki.

A bemutató után a hétfői Kortes dalfesztivált, majd a bevonulást értékelte a zsűri. A csapatok – ahogy azt mondani szokták – kaptak hideget és meleget egyaránt.

Bakonyi betyárok

Fantasztikus programmal rukkoltak elő, a sok nevetéstől szem nem maradt szárazon, ez biztos. Egy táncos műsorral kezdtek, ezt a háttérből élőzene kísérte. Vicces volt látni a betyárok elszánt hódítási kísérleteit, de természetesen csak a régi betyártánccal nyerhették el a tűzről pattant menyecskék szívét, de a furkós bot párbaj sem maradhatott ki a viadalból. Megismerhettük a betyárok jelöltjének, Bakfitty Jankónak az életét, gyermekkorától nősüléséig, s egyetemre kerüléséig – melyben a rektor úr meghatározó szerepet játszott, felismerte Jankó tehetségét a képpingálásban . Megtudtuk, hogy Jankó élete különleges, hiszen ő a kiválasztott, aki a VENen teljesítheti be küldetését, végzetét. A műsor nem szenvedett hiányt humorban.

Sokak sajnálatára, a technika ördöge miatt a HotelVENthol előadása kedd este elmaradt, de ezt valamelyik napon pótolni fogják.

A főműsor után, aki akart a csapatkocsmákban vagy a DC-ben tombolhatott egészen hajnalig, kiváló este volt.

Polgár Tekla