Welcome – Borcsa jelenti

borcsa1Húzz, evezz tovább, zúzz venezz tovább!” -mondják Veszprémben a Kalózok, miközben Bajorország szívében az Oktoberfest helyszínéül is szolgáló Theresienwiese mástól hangos. Tavaszi fesztivál zajlik most. Ahogy beléptem, magával ragadott a hangulat,  amit a vidámparkéhoz tudnék hasonlítani. A sok ringlispil, ami minden irányba pörög, forog, a kis bódék teli édességgel, de ez csak a kezdet volt. Letelepedtünk a hatalmas sörsátorban, ahol éppen az Eslarner Show Band húzta a talpalávalót. Akkora hangulatot csináltak, hogy az emberek a padokon táncoltak.

Minket sem kellett sokáig kérlelni, hamar ott találtuk magunkat. Ezek a bajorok tudják, hogyan kell élni, az biztos. Hogy mi is alkossunk valami „maradandót”, az egyik szám közben elkezdtünk vonatozni. Eleinte érdekesen néztek ránk az emberek, bizonyára ez nem szokás itt, de tetszett nekik is az ötlet, úgyhogy a végére hosszú kígyóban tekeregtünk, több számon keresztül.

A VEN-re továbbhangolódásképpen ajánlok egy kis müncheni csemegét, itt hogy telnek a néhol bulival is megspékelt hetek.

Az első, karaoke-s est után a második is elég ütősre sikeredett, ugyanis ellátogattunk az Ostbahnhofhoz, ahol egy party-negyed található. Kb. húsz szórakozóhely van egymás mellett. A 3Türme-t választottuk, mert kiváncsiak voltunk a “bad taste” partira. Mit is takar az elnevezés? Gyakorlatilag annyit tesz, hogy nézzél ki minél idétlenebbül. Mikor megérkeztünk, ránk adtak mindenféle hülye jelmezt, pl. békatalp, pipa, sapka stb…, és abban fényképezkedtünk, majd elvegyültünk a sok, – fürdőköntöst, úszószemüveget, kockás inget, nyakkendőt és egyéb érdekes szerkót viselő arc között.

Szerveztünk „Hungarian Evening”-et is rögtön az első hetekben. A kollégiumunk aljában lévő bár alkalmas helyszínnek tűnt erre az alkalomra. Meghívtuk a többi erasmusos kollégát is, plakátoltunk, nemzeti italt hozattunk otthonról, és híres magyarok is kerültek a bár falára, a piros-fehér-zöld lufik mellé. Tízkor megérkeztek az első vendégek, majd szép lassan szállingóztak a spanyolok, brazilok, amcsik is. Welcome drink gyanánt lehetett pálinka és unicum közül választani. Az előbbi nagyobb népszerűségnek örvendett, de azért a magyar jägermeister is fogyott rendesen, mi meg (a magyar delegáció hölgy tagjai) felváltva álltunk be a pultba, sürögtünk-forogtunk, és örömmel konstatáltuk, hogy jól érzi magát mindenki, és sikerült adni egy kis ízelítőt abból, hogyan múlatnak a magyarok.

És az, hogy az erasmusosok élete nem csak játék és mese: kiderül legközelebb…