A Dormitory, Bambi és Ariel találkozása

2014. október 16-án második alkalommal került megrendezésre a Pódium Sarok Stúdió amatőr összművészeti rendezvénye, melynek a Pannónia Étterem adott helyet. Az eseményt Pannon Egyetem magyar szakos hallgatói, Horváth Virág és Újvári Boglárka szervezték.

Masodik_Amator_Osszmuveszeti_3

Az est Dunaújvároshoz köthető, mivel az előadók nagy része ott született. Megnyitóként a Magister kollégiumban szerveződött Dormitory együttestől hallhattunk három számot. Az akusztikus felállást Kapuváry Bence és Újvári Boglárka alkotják.
A zenélés után megismerhettük a Bambi is Dead-et: ez egy feltörekvő hazai márka, mely két dunaújvárosi fiatalhoz, Kaszás Gáborhoz (Kaszi) és Farkas Zénó Rolfhoz köthető.  Az egész 2006-ban csak viccnek indult, amikor Kaszi készített egy fotót vadász édesapja egyik trófeájáról. A kép kiállításra került, és végül ebből lett a Bambi is Dead alapmintája. A fiúkat a street art hozta össze, és azóta is inkább alternatívabb körökben mozognak. Tavaly január óta szitanyomás segítségével készítenek termékeket: többek között pólókat, pulcsikat, kitűzőket, pengetőket, de tervben vannak a táskák, sapkák, és a kisebb kiegészítők is.

Masodik_Amator_Osszmuveszeti_6

Az eseményen Ariel Berill első könyvének bemutatójára is sor került, mely a Zuhanás címet kapta. A mű az írónő múltját, valamint a magyarországi hippi mozgalmat is jól bemutatja. Méltó emlékként szolgál az elveszített barátoknak, akikkel Ariel Berill átélte ezt a hosszú, nehéz, de mégis szép időszakot. Az írónő szerint a leírtak kivetíthetők napjainkra is. A lázadás, a mindennel való szembefordulás és az alkotás szabadsága a mai fiatalok életében ugyanúgy szerepet játszanak, mint negyven évvel ezelőtt. Az est zárásaként a Dormitory adott koncertet. Több hazai együttestől dolgoztak fel számokat saját szájízük szerint.

Masodik_Amator_Osszmuveszeti_2

A következő Pódium 2014. november 20-án kerül megrendezésre. A szervezők minden érdeklődőt (és bemutatásra váró alkotásokat és alkotókat) várnak szeretettel!

Nagy Petra

Fotók: Domján Attila