A VEN utolsó napja: A hatalom átadása

Szombat délután 15:30-kor kezdetét vette a rendkívüli VEN Szenátus, vagyis a hatalom visszaadása. Az ülést a D!RH nyitotta meg, illetve Tibes köszönte meg a bizalmat. Ígérete szerint megjelenik minden egyetemi rendezvényen és méltóképp szeretné képviselni az egyetemet; ha kell, lecseréli a laza cuccot öltöny-nyakkendőre. Dr. Friedler Ferenc rektor és Porga Gyula polgármester is beszédet tartott, gratuláltak az új diákrektornak, Csaba  Tibes Tibornak, akinek rövid időn belül vissza is kellett adnia a hatalmat egyetemünk rektorának.

Előtte azonban kinevezte Kovács Gery Gergőt vas- és acélügyi, gazdasági és pénzügyi felelősnek, hogy vagyonával támogassa az egyetemi rendezvényeket. Matt VENettont, azaz Vass Mátét lovaglási- és nyugati kapcsolatokért, illetve ILLATÜGYI felesőnek. Bodó Káttya Katát közbiztonsági, árubeszerzési diákdékánnak, Pintér Ádám pajtást pedig közlekedés- és vidékfejlesztési, illetve gólyatáboroztatási diákdékánnak nevezte ki. A szenátus egyhangúlag elfogadta a javaslatokat. Gombás Kornél kronológiai sorrendben összegezte a 2012-es Veszprémi Egyetemi Napokat, gratulációját fejezte ki, majd átadta a szót Csikós Viktor HÖK elnöknek. Viktor köszönetet nyilvánított a szervezőknek, akik nélkül nem jöhetett volna létre az idei VEN sem, többek közt Técsi Erikának és Klausz Melindának.

Ezután ismét Kornélé volt a szó. Felvetette névváltoztatási javaslatait: Farkas Pepsi Péter kezdeményezésére a VEN egyes helyszíneit például 2013-ban örektorokról szeretnék elnevezni. Kornél külön kérése volt, hogy a sátor előtti füves területet nevezzék el Farkas Péterről, és hívják egyszerűen csak Farkasrétnek. Névadási döntések közt szerepelt még, hogy a VEN Szenátus hivatalos neve VENátus legyen – ezt egyhangúlag elfogadták. Eljött hát az idő, hogy a hatalom visszakerüljön Dr. Friedler Ferenc kezébe, Tibes azonban még szeretett volna pár szót szólni. Arra a két percre, amíg még ő volt a vezető, megalapította hatodik karnak a ZeneKart, Szabinát és Józsit kinevezte helyetteseinek, illetve tiszteletbeli RAPtorrá avatta Friedler Ferencet, azaz MC Friedlert, rapper sapkáját ajándékozva neki. Ezután megtörtént a hatalom visszaadása.

Este az Irie Rocktrio, vagyis az Irie Maffia rockosabb vonala szólt 8 órától. Úgy tűnt, az emberek az utolsó napra elfáradtak, és otthon maradtak pihenni. Szerencsére ez nem igazolódott be: fél tízre, vagyis mire a Heaven Street Seven kezdett játszani, az emberek észbe kaptak és fel is töltötték a placcot. Ugyanekkor kezdtek Kasó Krisztiék is a VENted kocsmájában, és fergeteges hangulatot varázsoltak az oda beférő embereknek. 11 órakor a nagyszínpadnál még üvöltötte a tömeg a Dél Amerikát, fél 12-kor pedig már a Vad Fruttik zenekar szólaltatta meg hangszereit. A koncertek után sem lettek azonban kevesebben, hajnalig szólt a zene a csapatkocsmákban, és mindenki igyekezett kihasználni az VEN utolsó napját, amikor alkonyattól pirkad.