Amerikai Hét

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Amerika Hét Veszprémben.

Ezt a programsorozatot az amerikai kultúráról való tanulásnak, és a magyar-amerikai kapcsolatok erősítésének szentelik.

A Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézete és Tudományos és Nemzetközi Irodája, valamint az Amerikai Kuckó, Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet, illetve a VEAB Angol Munkabizottsága 2008 óta szervezi meg tradicionális angol nyelvű Amerika Hét programját.
A programsorozat, amelyet az amerikai kultúráról való tanulásnak és magyar-amerikai kapcsolatok erősítésének szentelnek, Dr. Scott Campbell, volt Fulbright professzor (Nazareth College, Rochester, New York) kezdeményezésére jött létre, és mára egy nagy érdeklődésnek örvendő, sikeres programsorozattá nőtte ki magát.
Az idei programsorozat olyan témakörökkel foglalkozik, mint a
történelem, civilizáció, művészet, irodalom, pedagógia, politika, üzletvitel, filozófia és média, amelyek több nézőpontból vizsgálják és elemzik az amerikai kultúrát. Az idén leginkább a kulturális, zenei, színházi és képzőművészeti témákra összpontosítunk és az előadásokat kulturális programok színesítik majd. Az esemény résztvevői magyar és amerikai egyetemek oktatói, Fulbright ösztöndíjas professzorok, szakemberek.

A nagy érdeklődésnek örvendő rendezvénysorozatot, amely sikeres és gyümölcsöző programmá nőtte ki magát a Budapesti Amerikai Nagykövetség, a Pannon Egyetem és a Nazareth College képviselője nyitja meg.
2011-ben a programot április 11. és 15. között rendezzük meg, melynek során az előadások látogatása ingyenes.
A részletes programot hamarosan közzétesszük.