Bors és PUB az E kamarában

Április 19-én a Gitáros esték programsorozat keretein belül adott akusztikus koncertet a Bors zenekar és a Pannon Universitas Band.

A magát kultúrnatív stílusúnak meghatározó Bors zenekar 2009 februárjában alakult Veszprémben. A jelenlegi felálpubors_02lásban – heten, mint a gonoszok – 2010 eleje óta zenélnek. Kétféle hangszerelésben adnak koncertet: a teljes zenekarral, illetve akusztikus felállásban két akusztikus gitárral, csörgővel vagy shakerrel, esetleg fúvósokkal. Az E kamaratermében az utóbbi verzióban láthattuk-hallhattuk a fiúkat: Veress Ádám ’Báde’ játszott az egyik gitáron és vokálozott; Halmosi Gábor ’Báró’ énekelt és szintén gitározott; Piltman Balázs ’Jimmy’ pedig csörgővel tette hangulatosabbá a koncertet. Saját dalokat, megzenésített verseket adtak elő. A saját szerzemények között találunk komolyabb hangvételűeket (Budapest), melankolikus, költői képekkel tarkított dalokat (6 tükör), de igazi feelgood-számokat is (Somebody, Így élek).

A Pannon Universitas Bandet, vagy kedvenc „becenevükön” a Péúbét a legtöbb veszprémi egyetemistának nem kell bemutatnom. A baráti társaságból szerveződött együttes nemcsak Veszprémben, hanem az ország számos pontján megrendezett rendezvényeken is jelen van már a megalakulás óta. Műsorukat ezúttal Németh Adrienn blokkjával kezdték, akivel közös repertoárjukon többek között olyan előadók számai szólaltak meg, mint Alanis Morissette vagy Lady Gaga. Ezután Gyurácpubors_12z Tamás énekelt és tépte a húrokat, Sas Zoltán pedig cajonon adta a ritmust és vokálozott. A húrtépés néha szó szerint is összejött, de ez a gitáron kívül senkinek sem fájt. A Bors zenekar egyik tagja készségesen felajánlotta saját hangszerét, így folytatódhatott a koncert. Feldolgozásaik igen széles zenei palettán mozognak: Cseh Tamástól Ákoson át Fluorig (természetesen az utóbbit poénból 🙂 ) játszanak dalokat „pubosítva”.

Képeket a koncertekről itt találhattok.