Egyetemi szimfonikusok: népszerű nyitóelőadás

Egyetemünk Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként Egyetemi Szimfonikusok címmel koncertsorozatot indított 2014 őszén. A program keretében magyar felsőoktatási intézmények komolyzenei együttesei adnak hangversenyt az aulában a zenekedvelő közönség számára.

IMG_6254

A programsorozat a szegedi Universitas Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődött október 29-én. A vendégeket Dr. Friedler Ferenc rektor köszöntötte, hangsúlyozva a komolyzenei nevelés és tehetséggondozás fontosságát. A Pannon Egyetem kiemelten fontosnak tartja a fiatal tehetségek támogatását, aktívan közreműködik a hazai tudományos és művészeti értékek létrehozásában és értékőrző tevékenységet is folytat, a koncertsorozat szervezése ennek egy országosan egyedülálló példája.

A nyitóelőadás díszvendége Dr. Batta András, egyetemi tanár, zenetörténész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem korábbi rektora üdvözölte a hiánypótló és egyedülálló kezdeményezést, valamint megosztotta a Virtuózok című tehetségkutató műsorhoz kapcsolódó tapasztalatait a résztvevőkkel.

IMG_6216

A koncerten Weber és Górecky egy szerzeményét követően Beethoven VII. Szimfóniáját hallgathatta meg az egyetemi polgárokból és városi zenekedvelőkből álló közönség Somorjai Péter karmester vezényletével.

A sorozat november 21-én, pénteken 19 órakor az ELTE Egyetemi Koncertzenekar hangversenyével folytatódik, Mozart és Bach műveit hallhatják az érdeklődők. A koncertsorozatra az egyetem oktatói, hallgatói, jelenlegi és egykori munkatársai ingyenes jegyeket előzetesen igényelhetnek a Külső Kapcsolatok Irodáján (B épület, földszint), a jegyek helyre szólóak.

IMG_6262

 Fotók: Szabó László