Éljen a VEN!

Hétfőn éjfélkor (vagy kedden nulla óra nulla perckor) hivatalosan is elkezdődött a XXV. jubileumi Veszprémi Egyetemi Napok. A sátorba áramló tömeget már a D!RH rendhagyó nulladik napi körlevele várta, melynek kiadatását kérték a terroristák, de nem engedtek a követeléseiknek. Ez egy darabig elszórakoztatta a VENpolgárokat, de egy idő után kénytelenek voltak kiereszteni a tavaly mélyre elásott hangjukat. Tehát kiabálás közepette lépett a színpadra a mindig dicső és megkérdőjelezhetetlen, isteni pátoszban úszó, fényes tekintetű Diákrektori Hivatal, név szerint: PRD, Gergő, Kornél és Bálint.

A függöny szétnyílt, és ki gondolta volna, de egy ilyen apró színpadon bizony elfér egy nagyzenekar: az Egyetemi Zenekar nyitotta a kortesdalfesztivált. Ezután ismét a D!RH következett, akik elrendelték a tegeződést, és hogy alkonyattól pirkad! Dr. Friedler Ferenc, egyetemünk rektora ünnepélyesen lemondott tisztjéről, és kérvényezte hallgatói státuszát. Bemutatkozott a zsűri, majd AteSKA hagyományát követve a D!RH átadta a pólót, melyet jelenlegi diákrektorunknak, Tibesnek készítettek. Ebből minden este ünnepélyesen letépnek majd egy csíkot. Így aztán a VEN végére Tibes beállhat a GyerekVENőrzők közé a hasát mutogatni.

A klasszikus VEN sláger: VEN van, volt, lesz, és a kortesdalfesztivál sztárja, Gyurácz Tamás. Bemutatkoztak a jelöltek: a Luck’VEN’Roll koboldkirálya, Pocok, a VENfoglálás Huti vezére, a GyerekVENőrző óvódása, Balázska (Szegi), a HóVENtrógertől Jozef von Siegfried, és végül, de nem utolsó sorban, GóPé Herkules, a Hellász jelöltje.

A kortesdalfesztivál első fellépője a VENfoglalás, akik a rock műfaját képviselték. Huti vezér bevallása alapján a szöveget is a zenekar írta, ezért bizony nem jár pluszpont!

A Hellász zenekarát, az Alfákat (de csak mert az Omega már foglalt volt) annak rendje és módja szerint bemutatta GóPé, sőt, azt is elárulta nekünk, hogy Gyurácz Tomi a hangjára gyúr. Ja, és el ne felejtsem: VILLÁM!

A GyerekVENőrző stílusosan rajzfilmslágereket énekelt, Balázska gitározott, Johnyka is vitt magával hangszert, ami mindenképpen pozitív. Aki nem hallotta volna még, a csapat játékgyűjtést szervezett, mely még mindig tart: akinek tehát megunt, nem használt játékai porosodnak otthon, köteles azokat a GyerekVENőrzőknek beszolgáltatni!

A Luck’VEN’Roll első száma amolyan ír kocsmazenés volt, ahogy az koboldokhoz illik, de úgy tűnt, a Koboldkirály elaludt szövegtanulás közben, ezért kénytelen volt olvasni (ennek bizony nem örülünk!). A második számot Tibes után szabadon, elrappelték, mely közben Pocok nadrágja igencsak elrepedt, így mindenki megtudhatta, milyen színű alsónadrágot visel a Koboldkirály (szerencsére nem felejtett el ilyet elvenni reggel).

Végül a HóVENtróger a közönséget is megénekeltette a Diszkó, diszkó, parti, parti klasszikussal. Ezen kívül a hangulat fokozása érdekében egy Musikapparat (a bajor kultúrában nem túl jártas olvasóink kedvéért: zenegép) táncolt a színpadon.

Így ért hát véget az első nap, aki nem hiszi, járjon utána! (és olvassa el a mai D!RH körlevélben, nézze meg a VENhíradót, de azt egyébként is)

Éljen a VEN! (természetesen hajnalig buli a csapatkocsmákban)

 

Rita