Használd az idegen nyelved!

A Gazdaságtudományi Karon a tavaszi félév során nyitották meg a Nemzetközi Oktatási Központot, amely egyrészt a kar nemzetközi fellépését, másrészt a hallgatók tanulmányi színvonalát hivatott emelni.

Egy kar vagy egy oktatási intézmény nemzetközi versenyképességét több minden is bizonyítja. Egyrészt az oktatók külhoni fellépésein, kapcsolatain, másrészt a külföldi kollégákkal való sikeres együttműködéseken keresztül kaphatunk egy objektív képet a sikeres munkáról. 2009 tavaszáig szinte kizárólag az Erasmus-program segítségével juthattak ki más európai országokba az érdeklődő hallgatók. A központ titka ebben rejlik. Olyan magas színvonalú idegen nyelvű szakmai képzést nyújtanak, melynek során bátran „elengedhetik” a hallgatókat külföldre tanulni, hiszen a szükséges nyelvet kiválóan beszélik. A karon tanuló hallgatók órarendjébe egyre több idegen nyelvű kurzust próbálnak beépíteni, így például a turizmus-vendéglátás szakon hallgatók fél évig kapnak angol nyelvű képzést, ami után nemcsak Erasmussal, hanem a központ segítségével is eljuthatnak a tengerentúlra, szakmai gyakorlatra. Mesterképzésben is indítottak angol nyelvű szakot, igaz, az idei évet még nagyon családias környezetben töltik a közgazdász elemzők.

Ahogy dr. Berács József, a központ alapítója is elmondta, egy olyan minőségi oktatást ajánlanak fel a hallgatók számára, amelynek elvégzése után nem lesz gond a munkaerőpiacon történő elhelyezkedéssel. Az itt végzett diákok tanulmányaik befejeztével idegen nyelvű diplomát kapnak. A legjobban tanulók számára viszont a kar ösztöndíjat biztosít.

Az ősz folyamán hagyományteremtő jelleggel szeptember 21. és 27. között egy nemzetközi hetet rendez a Turizmus Tanszék, melynek megszervezését a későbbiekben a Nemzetközi Oktatási Központ vállalja magára. Egy nemzetközi konferenciának is otthont adnak, ahol közel húsz vendégprofesszor fog két szekcióra osztva előadásokat tartani. A nemzetközi hét különlegességét az adja, hogy hétfőtől péntekig külföldi professzorok fognak egy-egy előadást tartani, amikre az egyetem összes hallgatóját nagyon nagy szeretettel várják. Aki esetleg a konferencián is részt kíván venni, annak előzetes jelentkezés alapján tudnak helyet biztosítani a szervezők.