Karácsonyvárás a GTK-n

Három hónapja vagyok egyetemista, és napról napra úgy érzem, hogy Pannonosnak lenni tényleg a legjobb dolog, ami történhetett velem. Az ember külső szemmel azt hinné, mivel többezer diák jár ide, nem lehet családias a hangulat. Pedig de. A GTK november 24-ei programja bebizonyította ezt.

15241266_10155717113128539_2403834421938446748_n

Fantasztikus érzés, amikor tartozunk valahova, és nem csak egy vagyunk a 300 diákból egy-egy előadáson. Nem gondoltam volna, hogy még arra is fordítanak figyelmet és energiát, hogy a karácsonyra hangolódhassunk.
November 24-én délután a Gazdaságtudományi Kar épületének egy második emeleti terme megtelt lelkes felnőttekkel, diákokkal és gyerekekkel egyaránt. Volt itt minden, forró tea, karácsonyi zene és rengeteg kreatív ötlet. Mindenki szabadjára engedhette a fantáziáját. Csodálatos dolgok születtek. Karácsonyfadíszek, üdvözlő kártyák, csipeszek, hogy csak néhányat említsek.

A mai világban a karácsony egyre inkább kezdi elveszíteni a valódi értelmét. Az válik a legfontosabbá, hogy megvegyük a legdrágább és a legszebb ajándékot, mert akkor lesz boldog az ünnep. Ez nem így van. Az anyukák legtöbbször napokig főznek, majd úgy esnek be a fa alá. Az apukák felidegesítik magukat, amíg faragják a fát a talpba. A család többi tagja pedig már attól kivan, hogy körülöttük feszült a hangulat.
Mindenkinek meg kell találni azokat az apróságokat, amik igazán fontosak neki ez idő tájt. Nekünk, diákoknak pedig a vizsgaidőszak ellenére is kicsit meg kell állni és kiélvezni, hogy közeleg a szeretet ünnepe.

Személy szerint én nagyon szeretem, amikor fényárba borul a város. Szeretem a karácsonyi illatokat, a vásárokat, a különleges ételeket és persze az unásig ismételt dalokat, filmeket. Ilyenkor az emberek valahogy jobban figyelnek egymásra, többet adnak. Nem kell, hogy ez mindig tárgyi dolog legyen, néha egy mosollyal is feldobhatjuk mások napját.  Mindamellett, hogy ajándékozni is szuper érzés.

A GTK programjának köszönhetően jó néhány apróságot elkészítettem. Szívből remélem, hogy akik ezeket kapják majd, épp annyira fognak örülni, mint amilyen szeretettel készítettem. A Jézuskát pedig ezúton is szeretném megkérni, hogy az egyetem összes diákjának hozzon „sikeresen zárt félévet”.

Fotó: Gazdaságtudományi Kar