Koliélet felpezsdítve

Új év, új remények a kollégiumokban. Megkértünk néhány Magisteres seniort és senoritát, meséljen nekünk arról, mi vár idén ránk az „otthonunkban”.

– Évről évre igyekszünk az életet fellendíteni. Ebben az évben már rendeztünk vízipipás találkozót, lecsófőzőversenyt, illetve bográcsoztunk is. Hamarosan sor kerül a már hagyománynak tekinthető szüreti mulatságra, és ha minden igaz, október 7-én akinek kedve van, jöhet a kollégiummal kirándulni a Gulya-dombra – tudtuk meg Bakó Balázstól, a harmadik szint seniorától.

Mint itt lakó, én is tudom, hogy minden emeletnek volt már szintbulija. Szerveztek nekünk például pizsama- és karaokepartit, viszont ahogy megtudtuk, nehéz a lakókat megmozgatni. Ennek az is lehet az oka, hogy mostanában a zh-k nem egységesen a 6-7., illetve a 14-15. héten vannak, hanem már az ötödik héten elkezdődnek, így nem csoda, hogy nem találnak a szervezők olyan időpontot, ami mindenkinek megfelel. De vannak, akik például diplomát írnak, vagy csak szimplán nem bulizósak, nekik hiába szervezik, úgysem fognak kimenni. A szintek között is eltérések vannak. Ahogy Balázs elmondta, a harmadik szinten szerencséje van, mert ott már évek óta van egy „keménymag”, ez most kiegészült jó sok gólyával, akik eddig úgy tűnik, szívesen vesznek részt ezeken a programokon.

Felmerült ötletként az úgynevezett „nyitott ajtók éjszakája” is, hiszen sokszor az a legnagyobb probléma, hogy az emberek nem ismerik nemhogy a szinten lakókat, de még a saját szobájuk körül élőket sem. Mindenük megvan a kis lakóegységükben, a 2×2 ágyas szobákban, maximum a fürdő a közös hely, ahol találkozhatnak. A sok programmal talán sikerül azt elérni, hogy kicsit közelebb tudják hozni őket egymáshoz, és ha egyikük kedvet kap a programhoz, tudja vinni a többieket is. A vizsgaidőszakban a sok tanulás mellett is terveznek programokat, amik nem hangoskodósak, inkább csendben üldögélősek lennének.

Felvetették ötletként azt is, hogy a kollégiumi levlistára mindenki felküldheti a javaslatait, hogy ő milyen módon színesítené a hétköznapi életet. Aki még nincs feliratkozva a levelezőlistára, az a listserv.vekoll.vein.hu címen megteheti.

Kolisok! Vegyetek részt minél több ilyen rendezvényen, hiszen a seniorok azért vannak, hogy a ti életeteket megszépítsék, és visszaemlékezve ne csak a rengeteg magolás jusson eszetekbe. Emellett kiváló alkalom az ismerkedésre is, hiszen soha nem tudjátok, mikor talál meg titeket a „nagy Ő”.