Mérnökelődök és utódok

img_9023A tanévnyitók sorát a Mérnöki Kar zárta szeptember 11-én, ahol először kezdik a tanévet gépipari mérnökasszisztens és vegyészmérnök asszisztens hallgatók. Náluk a jubileum megkülönböztetett jelentőséggel bír, 31 aranydiplomát adtak át az 1959-ben végzett egykori hallgatóknak példás életpályájuk elismeréseképpen.

Dr. Horváth Ottó dékán a kar fejlődését ismertette, köszöntőjében beszámolt az örvendetes tényekről, miszerint a felvételi pontszámok emelkedtek, így az ország első három műszaki képzést nyújtó karának egyikea Mérnöki Kar. Kitartó tanulásra ösztönözte a hallgatókat.

Az ünnepségen Mosonyi György, a MOL Nyrt. vezérigazgatója, egyetemünk egykori hallgatója köszöntötte a résztvevőket. Hangsúlyozta a Pannon Egyetem utánpótlási bázis szerepét a cégnél, a stratégiai partnerség fontosságát. Az elsőéveseknek pedig azt tanácsolta, hogy ne csupán a piaci elvárásoknak, hanem saját személyiségüknek is feleljenek meg, tanuljanak angolul, legyenek önállóak és a hatékony megoldást válasszák, ne a könnyű utat. Így a mérnöki szakma hosszú távon is megélhetést és szakmai presztízst biztosít majd számukra.

img_8987

A kiemelkedő tanulmányi eredményt elért hallgatókat is díjazták. A “Hátrányos Helyzetű Gyermekek Oktatásáért” Alapítvány, Közhasznú szervezet a 2009. augusztusi ülésén úgy határozott, hogy a Sumitomo Chemical Co. LTD. által alapított tanulmányi ösztöndíjban részesíti Lengyel András és Paor Dávid vegyészmérnök, valamint Farkas Gergely vegyész szakos hallgatót.

A Veszprémi Vegyipari Egyetemen 1963-ban végzett vegyészmérnökök által, Müller Vilmos emlékére alapított ösztöndíjat Bárkányi Ágnes nyerte el, legjobb tanulmányi eredményével vegyészmérnök szakon.

A rendezvény végén az elsőéveseket kézfogással fogadták ünnepélyesen is a Pannon Egyetem hallgatóivá.

img_9175