"Minden nap ünnep!"

Elérkezett hát a pillanat, amelyet mindenki annyira várt: megtudtuk, melyik csapat nyerte az idei VEN-t, vagyis felfedték az új diákrektor személyét.

De ne szaladjunk úgy előre! A nagy hír előtt a gálaest keretében még végignézhettük a legjobb produkciókat. A D!RH háromnegyed 5-kor állt színpadra, Poly be is jelentette, hogy mindenki örömére idén sem késtünk a kezdéssel. Miután megkerültek a diákrektorjelöltek, kezdődött a műsor az Úttörők csapat két leányzójának énekes produkciójával (Mein Herr). Ezután Bohócz adta át az első díjat az inverzegyetemi előadásokért az Úttörőknek. A második műsorszám a VENtedes fiúk-lányok tánca volt. Hatás Andrea adta át a legjobb kocsma díját. Elmondta, hogy nemcsak a design, hanem a hangulat is beleszámított az értékelésbe. Ezek alapján a győztes a RapVEN. A VENstern country tánca után Bohócz kihirdette az innovációs díj nyertesét: VENstern. A következő produkció az Úttörők fiaié volt, ezúttal a „Minden nap ünnep”-pel kiegészítve „szólaltatták meg a poharakat”. Az egyik legnívósabb díjat, a VENOscart az Úttörők filmje kapta. Ezt követően az InVENtors fénylányai léptek színpadra, majd Gáspár Gábor hirdette ki a következő kategória, a médiadíj győztesét, az InVENtors-t (Nanomanó is nagyon örült!). Láthattunk még egy táncot a VENted lányaitól, majd Mészi átnyújtotta Tibeséknek a legjobb bevonulás díját. Nem maradhatott ki a programból a tegnapi VEN-híradó megnézése sem, de aztán rögtön folytatódott a program az Úttörők táncával. A VENted megkapta a legjobb kortesprogramnak járó díjat Bektől, aztán a RapVEN az Arany Hangszál díjat a legjobb kortesdalért. Ismét az Úttörők következtek a kalinkás táncukkal, majd megkapták Bektől a legjobb főműsorért járó elismerő oklevelet. A D!RH mindenki örömére előadta a már slágerré vált rapszámukat, besegítettek a jelöltek is. A szervezők közül Técsi Erikát jutalmazták ProVEN-díjjal. Szegi Balázs megható szavalata után a zsűri elnöke, Bohócz adta át a különdíjakat: kabaladíjat kapott Barbi az InVENtorsból; a VEN hangja lett Kasó Kriszta; a VEN párjává lettek nyilvánítva az Úttörők kortesei: Eszti és Peti. A D!RH-t is kitüntették, méghozzá a „három szemüveg” díjjal. Kondor Anettet (VENett) is oklevéllel jutalmazták, amiért végig a zsűri titkárnője és villámhárítója volt.

Ezután a színpadra szólították az Örektorokat (azokat, akik még nem fáradtak el). Egy kisebb intermezzo (hogy jöttem a VEN-re-játék) után a kortesek megmérettetése következett: az összecsomózott karszalagokat kellett kibogozni, mert a D!RH ígérete szerint a 105.-en lesz a kortes neve! Bogozták, bogozták, mi szurkoltunk, végül meg is lett a 105., de kiderült, hogy az összes szalag ebben az egy pontban egyesült, tehát nem kaptunk eredményt. A következő művelet viszont már tényleg a nagy hírrel végződött. A jelöltek üres korsóval a kezükben álltak a színpadon, az egyik kortesük vizet öntött bele, majd a második öntéssel dőlt el, ki lett az új diákrektor: akinek a kezében lévő korsóban a folyadék elszíneződött. Feszülten figyelt mindenki, és egyszer csak mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a XXIV. VEN győztese a RapVEN, az új diákrektor pedig Tibes! A tömeg tombolt, a pezsgőt fröcskölték Tibesre, és elénekeltük közösen a Minden nap ünnep-et. Dr. Friedler Ferenc egy napra átadta Tibesnek a hatalmat (Tibes pedig cserébe a rektor úr fejére rakta a baseballsapkáját).

A VEN még nem ért véget, lesznek koncertek, és persze a csapatkocsmákban sem áll meg az élet, sőt! Mindenkinek jó bulit kívánok a maradékra! ÉLJEN A VEN!