Nyári Egyetem Középiskolásoknak Velencén

Az Arconic Alapítvány támogatásának köszönhetően a Pannon Egyetem Mérnöki Kara ebben az évben a nagy hagyományra visszatekintő Nyári Egyetem Középiskolásoknak elnevezésű táborát Velencén is megszervezhette. A 2018. július 23. és 28. között megrendezésre kerülő program célja a középiskolás diákok természettudományos és műszaki érdeklődésének és ismereteinek bővítése, a mérnöki pályák iránti érdeklődésük felkeltése.

woman-1453076_1280

A program során a diákok ízelítőt kaphatnak a legújabb kutatási eredményekből és megismerhetik a kutatások korszerű eszköztárát. A nyári egyetem programjával hangsúlyozni szeretnénk a természettudományos és műszaki ismeretek kiemelt társadalmi és gazdasági fontosságát is.

A hét folyamán a helyszínen zajló érdekes előadások és interaktív foglalkozások mellett egy napot a Mérnöki Karon töltöttek a résztvevők, ahol több labor működésébe is betekintést nyerhettek. A mérnöki pályák gyakorlati oldalának megismerését célzóan gyárlátogatást tett a csapat az Arconic-Köfém Kft. székesfehérvári egységénél.

Az egész hetet átfogta egy Junior Mérnök Verseny, amelyben négy csoportban oldottak meg a résztvevők különböző logikai, kreativitást és csapatmunka-készséget erősítő feladatokat, a megszerzett tudásról számot adó tesztet, valamint egyéni küldetéseikkel és szorgalmukkal gyűjthettek plusz pontokat csapataiknak.

A program zárásaként 2018. július 27-én dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektorának tudományos előadása után az Arconic-Köfém Kft. képviseltében Katus István vezérigazgató és Horváth Tamás vezérigazgató-helyettes, valamint dr. Németh Sándor, a Mérnöki Kar dékánja közösen adták át a Junior Mérnök Versenyen legjobb eredményt elérő csapatnak járó díjat.

Szerző: Mérnöki Kar, Pannon Egyetem