A bor jegyében telik majd a nyári egyetem

A Veszprémi Universitas Alapítvány szervezésében 2010. augusztus 15. és 21. között a Csopaki Ifjúsági Üdülőben 20 külföldi és 10 PE-s hallgató vehet részt a Balatoni Nyári Egyetemen.

A kurzus során a hallgatók interaktív előadásokon, kirándulásokon, pincelátogatásokon vesznek részt, és egyre beljebb kerülnek a magyar borkultúra rejtelmeiben. Többek között szó lesz a borkóstolási alapismeretekről, a borkészítés történetéről, a bor szerepéről a gasztronómiában, valamint a bor és művészet kapcsolatáról. A rendezvény meghívott vendége Pálffy István (médiaszemélyiség) lesz, aki a híradózáson kívül a borászati témákban is jártas, több könyvet írt már erről, ő a borgyűjtés módszertanáról tart majd előadást.

A Balaton-felvidék számos borvidéket rejteget, a nyári egyetem résztvevői ellátogatnak a Pannon Egyetem Georgikon Karának méltán híres badacsonytomaji Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetébe, Tihanyba és Balatonfüredre is.

A kurzus díja 15.000 Forint, nyelve pedig angol, a jelentkezési határidő július 15-e. És, hogy a nyelv ne jelentsen problémát a szervezők online nyelvi felkészítést is vállalnak.

Bővebb információkat és a jelentkezési lapot az alapítvány honlapján találjátok meg: http://universitas.uni-pannon.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=8&Itemid=66