Nyugat Táncest magyarosan

Április 15-én tartották a magyar szakosok a már hagyományos szakestjüket. A kezdeti nehézségek után egy színvonalas esten vehettek részt azok, akik eljöttek. A DC-ben először Nedermann Katalin és Franczia Dániel előadását láthattuk, majd a szak hölgyképviselői egy charleston produkcióval lepték meg a közönséget és a Bécsy Tamás Egyetemi Színpad növendékei is előrukkoltak egy kis darabbal.

Az összes produkciót nagy ovációval fogadták a nézők, többször is vissza akarták tapsolni őket a „színpadra”. Az előadások után a hagyományos küldöttek nem hagyományos módon, a Halotti beszéd eredeti verziójának felolvasásával mintegy beugróként – az oktatók jószívűségének köszönhetően sikeresen teljesítettnek ítélve – adták át ajándékaikat. A VEN csapatok közül a Bakonyi Betyárok aktív jelenlétükkel fokozták a hangulatot.

Semperger Zsuzsanna és Omischl Ferenc, az est házigazdái kihirdették a „Kedvenc Nyelvészeti Tanszékes” illetve „Kedvenc Irodalomtudományi Tanszékes” oktatókat. Az előbbiért járó plakettet és virágot dr. Révay Valéria kapta, az utóbbi kategória győztese pedig dr. Szilágyi Zsófia lett. Az est elkövetkező részében a „szakestfilm” bemutatására került sor, amely nagyon sok ember arcára mosolyt csalt, megalapozva a további hangulatot, melyet Jézus zenéi fokoztak.

Molnár Nóra Kata