Okosabb vagy, mint egy vállalatvezető? – Oldj meg egy esettanulmányt, és nyerj!

Ha gondolkodtál már azon, hogy hogyan lehetne máshogyan, jobban menedzselni bizonyos folyamatokat, esetleg biztos vagy abban, hogy Te mindenkinél ügyesebb vagy egyes szervezési feladatokban, valamint sűrűn támadnak innovatív és kreatív ötleteid, mindenképpen ott a helyed a Gazdaságtudományi Kar által február 24 és 26 között megrendezendő Tímár László Esettanulmányi Megoldó versenyen.

rsFHD_20170227_122

Előadásokra, szemináriumokra járni sajnos nem elég. Helyesebben mondva ahhoz természetesen elég, hogy diplomát szerezz, viszont ahhoz, hogy kapcsolatokat építs, valós vállalati helyzetekben próbáld ki magad, valamint hallgatóként dicsőséget szerezz, már kevésnek bizonyulhat. Fontos azonban, hogy még nem késtél el, még semmi sincs veszve, ez most a Te lehetőséged is!

A Tímár László Esettanulmányi Megoldó Verseny nem egy szokványos tanulmányi verseny. A megmérettetés során a négyfős csapatok valós, az üzleti életből származó problémákra dolgoznak ki magoldási javaslatokat. Tudom, ez eddig nem feltétlenül hangzik izgalmasan, a csavar azonban ott van a történetben, hogy minderre csupán 24 óra áll rendelkezésükre. Ez alatt a 24 óra alatt egy általuk szabadon megválasztott helyszínen tevékenykedhetnek és rághatják a körmüket a váratlan pillanatokban megérkező extra feladatok, valamint a kapott feladat kerettörténetéhez kapcsolódó meglepő információk és események miatt. A feladatmegoldás nem formalizált, nem szigorú oktatók által felügyelt és feszült csend által átjárt tantermekben történik, hanem otthon, barátoknál, kollégiumban, vagy akár egy hangulatos kávézóban. Az ominózus 24 óra során borzasztó sokat lehet tanulni, miközben a munka igazi kihívást is jelent, hiszen a versenyzők nem csupán szakmai ismereteikről, hanem többek között kreativitásukról, a multimédiában való jártasságukról és jó helyzetfelismerő képességeikről is tanúbizonyságot tehetnek. A verseny alapvetően három napos, az első 24 óra az adott évi vállalati probléma ismertetéséről, valamint a javaslatok kidolgozásáról szól, míg a második nap estéjén a csapatok a zsűri tagjainak társaságában egy elegáns vacsora keretein belül pihenhetik ki az elmúlt órák fáradalmait. Az utolsó nap a megoldási javaslatok bemutatását, a csapatok munkájának értékelését és a díjak átadását foglalja magában.

rsFHD_20170227_173-2

A „játék” pedig nem babra megy. A jó ötleteket prezentálók értékes tárgy-, illetve pénzjutalmakat szerezhetnek és természetesen az sem mellékes, hogy tudásukkal és rátermettségükkel felkelthetik a szponzorként, valamint zsűriként a versenyre érkező vállatok figyelmét, akiknek nem titkolt célja a munkaerő-vadászat és a tehetséges hallgatók mihamarabbi megismerése. Igen, jól érted, előfordulhat, hogy a versenyt követően valamely vállalat gyakorlati helyet, vagy munkahelyet ajánl fel számodra. Amennyiben a verseny felkeltette a figyelmedet, kövesd az esemény Facebook oldalát, vagy érdeklődj a szervezőknél.

A nevezés február 19-ig, négyfős csapatokban lehetséges, a helyek azonban limitáltak, így érdemes sietni. A nevezéssel tehát várni nem, a versenyen indulni viszont érdemes, hiszen veszíteni valód nincs, nyerni pedig annál többet nyerhetsz. Higgy nekem, én már kétszer végigcsináltam az egészet, és nem bántam meg.

Fotók: Gazdaságtudományi Kar – archív