Elindult a pótfelvételi – Ezt kínálja a Pannon Egyetem a pótfelvételi eljárásban

Akinek július 26-án este 8 óra után nem csippant meg a telefonja a várva várt felvételi sms-sel, vagy lemaradt a rendes felvételi eljárásról, annak is lehetősége van még ez év szeptemberében megkezdeni tanulmányait a Pannon Egyetem valamelyik képzési helyén.

13833263_1505740926118855_2141144046_o

Mától, július 28-ától elérhető a felvi.hu adatbázisában a Pannon Egyetem által pótfelvételiben meghirdetett szakok listája. Valamennyi karunk, csaknem minden képzési helyünk kínál lehetőséget a tanulmányok folytatására.

Most száz érvünk van intézményünk mellett, mert összesen 100 lehetőség közül választhatsz alapszakjaink és felsőoktatási szakképzéseink közül a pótfelvételin.
A Gazdaságtudományi Kar alapképzésein nappali és levelező formában 7 szakon, felsőoktatási szakképzések esetében 6 szakon nyílik újabb lehetőség a továbbtanulásra. A Georgikon Kar szakjai közül összesen 8 alapszakon, illetve 7 felsőoktatási szakképzésen nappali, vagy levelező formában adható be jelentkezés. A Mérnöki Kar 7 alapszak esetében kínál újabb esélyt a jövő mérnökeinek a bizonyításra, míg a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar alapképzési szakjaira és osztatlan tanári képzéseire 21 alternatíva közül lehet választani a pótfelvételi eljárásban. A Műszaki Informatikai Kar 4 alapképzésén és 2 felsőoktatási szakképzésén hirdettek pótfelvételt nappali, illetve levelező munkarendben.

Mesterképzési szakokon még további lehetőségeket kínál az öt kar veszprémi, keszthelyi, nagykanizsai, székesfehérvári, illetve pápai képzési helyeken. A pótjelentkezések feltétele minden esetben ugyanaz.

A jelentkezés leadása előtt azonban néhány dolgot tudni kell.

  • Jelentkezni augusztus 7-ig lehet.
  • Csupán egyetlen helyet lehet megjelölni.
  • Kizárólag önköltséges forma választható.
  • Csak az jelentkezhet, aki eleve nem jelentkezett sehová, vagy egyik választott helyre sem vették fel.
  • A normál felvételiben meghúzott ponthatárnál biztosan több ponttal kell rendelkezni, de ez önmagában még nem jelent garanciát a bekerülésre.

Tehát sajnos az már nem jelentkezhet, akit rendes eljárásban felvettek valahová, de mégis meggondolta magát, és nem a korábban választott szakon, vagy intézményben akar tanulni. Nem jelentkezhet pótfelvételivel önköltséges helyett államilag finanszírozott képzésre sem a már felvételt nyert hallgató, vagy fordítva.

A rendes felvételi eljárásban a Pannon Egyetem öt karára 1959 hallgató nyert felvételt, mely létszám a pótfelvételi eljárást, a székelyudvarhelyi gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szak felvételijét és a Stipendium Hungaricum programban felvettek véglegesítését követően akár 2500-ra is nőhet.

IMG_0924