Szurikáta a király!

Megtörtént az örökbefogadás, sok kicsi szurikátával többen vagyunk a GTK-n!

Az egész akció a VEN előtt kezdődött, amikor Klausz Melinda szervezésével a Gazdaságtudományi Kar honlapján egy szavazás indult, hogy a hallgatók melyik állatot is szeretnék támogatni. A hallgatók a szurikátákra voksoltak, és a VEN-en egy standnál adományaikkal is hozzájárulhattak az eseményhez. Az ott összegyűlt 46,850 Ft nagy mértékben hozzájárul az állatok étkeztetéséhez.

Ma délután népes csoport indult az A épület elől, hogy lássák a nagy eseményt. Út közben további érdeklődők csatlakoztak, és néhányan már az állatkert bejáratánál is várakoztak. A megnyitón az állatkert igazgatója, Török László köszönetét fejezte ki a hallgatók irányába a támogatásért. Elmondta, hogy az egyetem és az állatkert között már több, mint 10 éve együttműködés alakult ki, mely ezzel a hozzájárulással még szorosabbra fűződött. A kar képviseletében Melinda vehette át az emléklapot, mely tanúsítja, hogy a kis állatkák hozzánk tartoznak, majd két lelkes hallgató lány felragasztotta a táblát, mely a látogatók számára is jelzi, hogy a pici állatoknak már van gazdájuk.

Ha az állatkertben jártok, mindenképpen keressétek fel a szurikátákat, és büszkeséggel nézzetek a táblára, hogy igen, megint alkottatok valamit, hiszen ez nélkületek nem jöhetett volna létre.

És még egy fontos dolog. A kis állatoknak még nincs nevük, így gondolkodhattok, hogy vajon ti, hogy is neveznétek el őket. Minden ötletet szívesen várunk hozzászólás formájában.

Molnár Nóra Kata