Tárt karokkal, nyílt kapukkal… – Nyílt nap Veszprémben

November 29-én tartotta előző félévi nyílt napját a Pannon Egyetem veszprémi kampusza. Több mint 300 lelkes érdeklődő középiskolás vett részt kísérőikkel az eseményen. A karok standjai mellett idén is voltak nyílt órák és kari tájékoztatók. Igazából minden lehetőség adott volt ahhoz, hogy a teljes kép mindenki fejében összeállhasson.

fotó_GombásKornél (2)

Két évvel ezelőtt még én is lelkes szemlélődőként vettem részt ezen a napon. Tele voltam kérdésekkel, és amikor életemben először beléptem a B épület hatalmas aulájába, hirtelen azt sem tudtam, hogy hová nézzek. Jó, ha az embernek ilyenkor legalább van egy kis elképzelése arról, hogy mire vágyik, mert ha egyszerre száz helyről kapja az információt, néha kerülhet abba a helyzetbe, hogy megbánja, hogy nem hozott jegyzetfüzetet. Ugyanakkor persze nyilván ez egy remek lehetőség arra, hogy olyan szakok iránt is elkezdjünk érdeklődni, amiről előtte nem is gondoltuk volna, hogy szóba jöhetnek a számunkra.

Személy szerint már tavaly is részt vettem segítőként ezen a napon, de az igazi beiskolázás részébe csak idén csöppentem bele. Járunk középiskolákba is, ahol előadásokat tartunk és próbáljuk meggyőzni arról a középiskolásokat, hogy a mi egyetemünk a legjobb választás. Fantasztikus érzés volt, hogy sok diákot viszontláttam a nyílt napon is, köztük az öcsémet. Én imádom ezt a helyet, úgy érzem, hogy itt hazaértem, és szeretném ezt az életérzést átadni mindenkinek, aki kicsit is vevő rá. Sok helyen hallani, hogy kis egyetem vagyunk, de ez nem egy negatív jelző a fejemben. A kicsi jelenthet összetartót, segítőkészt, családiasat. Nálunk nem csak egy-egy Neptun-kódot jelentenek a hallgatók, hanem valóban számítanak. Remélem, hogy ezt az odafigyelést és törődést sikerült az idelátgatókkal is éreztetnünk.

Fotó: Gombás Kornél