Ülünk a Teraszon

terasz3 Mit csináljon az ember, ha elege van Budapesten a szmogból, forróságból, zajból, munkahelyi problémákból? Hát üljön ki a teraszra. No, nem az otthoni gangra gondoltam, hanem ki a zöldbe, a Városligeti Műjégpályára. Június 10 és 28 között a város szívében pár óra erejéig, menedéket találhatnak azok, akik kulturális és gasztronómiai különlegességekre vágynak.

Hogy mi is ez a Terasz09 rendezvény? Mondhatni egy kis édenkert, ahová az ember feltöltődni megy, hogy új ízeket, és új zenei stílusokat ismerjen meg. Jobbnál jobb esti előadásokkal, ínycsiklandó falatokkal, könnyű nyári esték hangulatával várják az érdeklődőket. A három hét alatt különböző, minőségi színvonalú magyar produkciókból válogathatnak az idelátogatók. Táncelőadások, nem mindennapi koncertek, és szájat-szemet tátva marasztaló darabok alkotják a kulturális programot. A fesztivál területén egy hatalmas látványkonyha fog díszelegni, ahol naponta sztárséfek váltják egymást, s mindegyiktől valami különlegességet kóstolhatunk meg. Természetesen, ha valaki tapast, sushit, sajt-, bor- pálinka-, illetve kávé különlegességeket szeretne megkóstolni, arra is lesz lehetősége, hiszen a Teraszon elhelyezett kisebb bárok e célokat szolgálják.

A délutáni programok során írókkal, költőkkel, zenészekkel, divattervezőkkel, filmesekkel, borászokkal, színészekkel, szociológusokkal, jó fej üzletemberekkel beszélgetnek, majd esténként úgynevezett utcazenével kedveskednek a teraszozóknak. A zenei repertoárért egy-egy gitáros, szaxofonos, zongorista, jazz énekes, és lounge dj lesz a felelős.

Hogy kinek ajánlom a Teraszt? Tulajdonképpen nincs olyan korosztály, mely ne találna magának megfelelő programot, vagy lehetőséget a kikapcsolódásra. A napernyővel ellátott, hangulatos longue részek, illetve könyöklős blokkok minden pihenni vágyó igényt kielégítenek.

Bővebben a www.terasz09.hu oldalon olvashatsz a programokról.