Véget ért a móka mára, zárul Májkell rektorsága

A péntek délelőtti lappangás után a délután folyamán a DIRH emberei rázták fel a közönséget. Kortes programokkal, énekekkel, majd az inverz egyetem keretében megszerzett diplomák védésével boldogították a nagyérdeműt kicsik és nagyok. De, hogy az est fénypontja a díjak kiosztása, vagy az ex-diákrektorok hattyútánca volt-e, az kérdéses.

Nézzük kicsit a díjakat. A legjobb főműsorért a Bakonyi Betyárok csapata kapta a tapsot, a legjobb dalért járó díjat pedig a Kalózok kaparintották meg. A kocsmák közül a Hotel VENtholt ítélték legjobbnak, az újságok versenyében a VEN Hefner kiadványa nyerte el a zsűri tetszését, a legszebb pólót pedig a VEN In Black ügynökei készítették talán földön kívüliek segítségével. 🙂 A VEN Oscar-t szintén a Bakonyi Betyárok vihetik haza.

De ezzel az eredményhirdetésnek még nem volt vége, kaptak díjat a legnagyobb party arcok, a leglelkesebb szervező, a PRO VEN díjat a könnyező Mészi kapta,  és az egyetem arca munkája elismerésekét meglepetést vehetett át. Ezzel is borzolva a kedélyeket, hogy vajon ki követi Májkell Nájtot a diákrektori székben? Hosszúnak tűnő órák után végül kiderült, hogy idén a legjobb csapat: a Bakonyi Betyárok lett. bevonulas_01

Bakfitty Jankó hatalmas sikítások, taps és könnyek közepette, a csapattal összeölelkezve fogadta a hírt, s vette át a rektori szerepet Rédey Ákostól. Persze nem adják azt olyan könnyen. Egy kis bátorságpróbán kellett részt vennie, mely egy mindenféle állattal érlelt pálinka meghúzása volt. Jankó rendkívül bátornak bizonyult, hiszen az sem tántorította el, hogy az üvegen keresztül egy skorpióval néz farkasszemet. Nem hiába..tegnaptól már nem Sobri Jóska, hanem Bakfitty Jankó a „Bakony kapitánya”. És hogy mindenkinek meglegyen az öröme, Jankó megígérte, hogy közelebb hozza a Balatont Veszprémhez, építtet egy görkorcsolyázós, fagyizós fodrászatot, az „I” épület tetejére egy kommunikációs berendezést készíttet, mellyel Mügynök kapcsolatban tud maradni a földön kívüli barátaival, valamint el fog készülni az Egyetemünk VENboy melléklete is. 🙂 Azért ebbe nekünk is van beleszólásunk. 🙂

Persze nemcsak a sátorban folytak a programok. A szokásos Jäger party és a kocsmákban szóló mindenféle zene mellett a nagyszínpadon koncertek is szórakoztatták az érdeklődőket. Itt volt Marót Viki és a Nova Kultúr, a Heaven Street7, illetve Takács Tamás is, és zenéikkel jól megmozgatták a didergő hallgatóságot. De a dermesztő hideg sem tántorította el a táncolni, szórakozni vágyókat, hajnalig rúgták a port, ki egyedül, de jól felöltözve, ki lengébben, de más karjaiban melegedve. De remélem a képek, illetve a nemsokára kialakuló legendás történetek az idei VENről meghozzák az eddig távolmaradók kedvét is egy kis mókázásra, bár addig még egy évet várni kell.

Molnár Nóra Kata