Veszprém, Keszthely ollé, ollé, ollé

A hagyományokhoz hűen május 22-én, pénteken, a szorgalmi időszak utolsó napján a Balaton hullámain találkoztak a keszthelyi és veszprémi kampusz legevezősebbjei, a hosszú edzés meghozta gyümölcsét. Az időjárás is kegyes volt, szikrázó napsütésben 3:1-es győzelem született Balatonalmádiban a Veszprém javára. A Georgikon oktatóiból és dolgozóiból álló csapat szépen belehúzott, így a veszprémi senior férfiak az ezüstérmet vihették haza egy évre, míg a női és a junior férfi kupa egy évre Veszprémhez került. Akárhogy is nézzük, a versennyel nyert a Pannon Egyetem, gratulálunk a versenyzőknek!

A versenyzőket közel ezer szurkoló bíztatta a partról, ahol gazdag kulturális és zenei programok biztosították a remek hangulatot. Idén fellépett a Megasztárból már ismert Dávid Roland az egyetemi Rekettyés Dalkör tagjaival, emellett hastáncos és latinos produkciókat is láthattak a résztvevők.

A rendezvény fő támogatója a MOL Nyrt. volt. A céget több szálon szoros kapcsolat fűzi a Pannon Egyetemhez, a vegyészmérnök képzés terén több évtizede működnek együtt, a közelmúltban olajipari ellátási szakmérnöki képzést indítottak közösen, emellett a MOL infrastrukturális és szakképzési hozzájárulással segíti a szakember utánpótlás minőségi képzését, a közeljövőben pedig MOL Tanszék létrehozását tervezik az intézményben. Az oktatással párhuzamosan a kutatás-fejlesztés terén is rendkívül szoros az együttműködés a MOL és a Pannon Egyetem között.

A RedBull évek óta kiemelt támogatója a Balaton Regattának, ez alkalommal is hatékonyan járult hozzá a rendezvény színvonalas lebonyolításához, wakeboard, valamint akrobatikus BMX bemutatóval és strandröplabda versennyel szórakoztatták a szurkolókat, míg a lemezeket KisAtee keverte.

A rendezvényt a Vizimentők Magyarországi Szakszolgálata, a Schiedel Kéménygyár Kft, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bakonygaszt Zrt. is támogatta.

Az eredményhirdetésnek azonban nincs vége. Az Egyetemünk szerkesztősége idén először meghirdette a Regatta szépe és sármja versenyt, melynek eredménye és a győztessel készült interjú, valamint a VIP hajón gyűjtött információk és természetesen a futamok tudósítása is rövidesen olvasható lesz az oldalon, galériánkban pedig excluzív fotókkal kedveskedünk látogatóinknak. Böngészésre fel és tessék hozzászólni!