Visszavágtak a Szegednek

A férfi kézilabda NB I sorozatának legszínvonalasabb mérkőzését láthatta a közönség március 1-én a Veszprém Arénában. A hazai bajnokság 21. fordulójában az MKB-MVM Veszprém csapata a Pick Szeged együttesét fogadta.MZS_6109
Már a mérkőzés előtt is óriási, BL szintet is meghazudtoló hangulat volt a sportcsarnokban. A szegedi szektor csordultig megtelt, 250 drukker érkezett Veszprémbe. A szegediek az elmúlt hetek sérülései miatt rövidebb kispaddal érkeztek. A bakonyiaknál időközben felépült Nagy László, míg Iváncsik Tamás a kispadról követte az eseményeket.
A mérkőzés Nagy László góljával indult, a Veszprém 4-2-re ellépett ellenfelétől, azonban a 7. perctől kezdődően a szegediek átvették a vezetést. A hazaiak folyamatosan meccsben voltak, de többnyire csak futottak a szegediek után. A kapuban Alilovics kezdett, de nem sok labdát fogott. Lecserélése után Fazekas teljesítménye is hullámzott, így a 28. percben Ortéga mester visszacserélte Alilovicsra. Közben a szegedieknél Mikler remekelt, kettős emberhátrányban is csak 1 gólt kapott a csapat. A megfogyatkozott szegedi játékosok pontosan és nagy lelkesedéssel játszottak, így 12:13-as szegedi vezetéssel mentek a csapatok az öltözőbe.

A második félidőt emberhátrányban kezdte a Veszprém, ekkor leginkább Alilovics tartotta a csapatot. Bravúros védéseivel nemcsak ziccereket hatástalanított, de még a kipattanót is fogta. A 34. percben Ugalde két gyors indítás után megfordította az állást, a Veszprém az emberhátrány ellenére is 16:14-re ellépett ellenfelétől. A 41. percben kialakult a legnagyobb különbség: a hazaiak 4 gólos előnnyel folytathatták a játékot, de a következő percekben a Pick visszajött a játékba. Ortéga az 51. percben időt kért, miután Dzsamali irtózatosan nagy gólt lőtt. Ugalde ismét labdaszerzésből szaladt előre, mikor Tatai előrejött a kapuból és összeütköztek. Emiatt piros lapot kapott, Ilics pedig hétméteresből büntetett. Az utolsó percekben Iváncsik Gergő és a bosnyák Prce találataival alakult ki a 25:22 arányú végeredmény.

MZS_5930

A játékosok és az edzők nyilatkozata alapján a Szegedhez újonnan érkezett spanyol edző munkája máris látványos, a csapat sokat fejlődött. Az új igazolások máris éreztetik hatásukat, a Pick szinte rátapadt az MKB-re. A magyar kézilabda, csakúgy mint a közönség sokat profitált a szombati mérkőzésből. A magyar bajnokság ezen mérkőzései minden színvonalbeli mérce szerint megfelelnek egy Bajnokok Ligája-beli nemzetközi összecsapásnak.
A mostani győzelemmel a Veszprémnek még 3 “kötelező” meccsen kell túljutnia, és minden valószínűség szerint megnyeri az alapszakaszt. Ezután további izgalmas összecsapásoknak lehetünk majd tanúi a döntők során mind a szegedi sportcsarnokban, mind a Veszprém Arénában.

Szabó Ferenc

Fotó: internet