VOLT fesztet mindenkinek!

Az elmúlt év kinek gyorsan, kinek kissé lassabban de elmúlt. Így újra elérkeztünk a fesztiválszezonhoz, melyet idén kivételesen nem a soproni VOLT nyit meg, de még mindig kiemelkedően népszerű, és sokak által várt ez a 4 zenedús nap. Idén is sok zenei és gasztrónómiai ínyencséggel szolgálnak a rendezők az ide látogatóknak. 12 színpadon vár minket a soproni erdő peremén a 200 meghívott fellépő és számtalan szórakoztató program június 30-tól július 3-ig.
Sok híres-neves együttes és zenész megfordult már a Lővér kempingben, és tízezreknek okoztak kitörő jókedvet. Idén is kifogástalan a fellépők sora. A már megszokott hazai fesztiválkedvencek, úgy mint a Kispál és a Borz, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a 30Y, a Quimby és más kiválóságok adják meg az alapot, melyen felül több világsztár is tiszteletét teszi a fesztiválon. Fellép a világsztár-trió, a The Prodigy, a rock-punk zenész Billy Idol, és az elektronikus zenében utánozhatatlan Massive Attack. A három szigetországi felépő mellett helyett kapott a nagyszínpadon az Egyesült Államokból a Soulfly együttes, akik a szombat estét zörgetik meg zúzós metálzenével.
A fesztiválon ismét kiemelt szerepet kap a soproni bor, amit egy külön kis „városrészt” kap, név szerint a Poncihter negyedet, ahol a legkíválóbb soproni nedűket kortyolhatjuk, koncertek, és egyéb programok mellett.
Kiemelt szerepet kapnak az első napon az I. Magyar Rocklegendák napján azok akik sokat tettek le az ország fejrázó stílusasztalára. Fellép a Deák Bill Blues Band, Az EDDA aki 30 éves jubileumi koncerttel örvendeztet meg minket, az Omega akik szintén különleges programmal készülnek, És a népszerű magyar rock-trió a Tankcsapda lép fel.
Az elmúlt évekbül tanulva, gumicsizma, víz- és söráló ruha erősen ajánlott, az ezévi időjárás is indokoltabbá teszi ezt. Junius 30-án sátorral és váltásruhával irány Sopron és a Lővér kemping, de ne zárkózzatok el a várostól, ahol megannyi program és látnivaló vár benneteket a fesztivál területén kívül is.