XXVIII. Veszprémi Egyetemi Napok – 50 éve kezdődött, most folytatódik a Dörgedelemmel

A Diákrektori Hivatal tagjai verssel, énekkel, beszédekkel április 29-én 23:59-kor megnyitották az idei VEN-t. Elmondták, hogy itt mindenki egyenlő, és összefogásra biztatták a hallgatókat, hogy szerezzék meg a hatalmat.

DSC_2755
A képre kattintva galéria nyílik!

Felszólították egyetemünk rektorát, hogy mondjon le tisztségéről és adja át a hatalmat. Dr. Gelencsér András beszédében kifejtette, hogy mit is jelent a VEN: a Google fordító valószínű megfeküdne tőle, de ez egy érzés, és csak az érezheti, aki valaha átélt VEN-t, mert függőséget okoz. A hallgatóknak pedig azt kívánta, hogy próbálják elkerülni, hogy túlexponálják magukat fénnyel.

DSC_2546
A képre kattintva galéria nyílik!

Leó pápa is köszöntött minket, ő a megalkotója az ország első egyetemi napjainak. Elmondta, hogy a kezdetekben nem gondolta, hogy 50 év múlva lesz VEN, de ma már tudja, hogy 100 év múlva is lesz!

Bemutatták a zsűrit, majd Csrepkimó is beköszönt a rendezvényre, akitől megtudhattuk, hogy a jelenlegi rossz idő az ő utolsó kétségbeesett próbálkozása arra, hogy visszahozza a telet. Így megajándékozták egy szalmakalappal, jelképezve, hogy elmúlik a tél és egy melegebb éghajlat köszönt be.

DSC_2631
A képre kattintva galéria nyílik!

Felcsendült a jól ismert VEN van, volt lesz című dal, melyet követően bemutatkoztak az idei csapatok a Kortes dalfesztivál kíséretében, majd hajnalig folytatódott a buli a Balaton.hu partyarénában.

Sok sikert kívánunk mind a négy csapatnak: Hajrá DzsuVENdzsi! Hajrá AquaVEN! Hajrá tVENties! Hajrá CsVENpiönsz!

Fotók: Vas Enikő