Ázsiai hendikep. Az ázsiai hendikep típusai az 1win-nél

Az ázsiai hendikep egy népszerű sportfogadási módszer, amelyet azért fejlesztettek ki, hogy egyenlőbb játékteret biztosítson azáltal, hogy a döntetlen mint fogadási eredmény lehetőségét kizárja.

Az európai hendikepektől eltérően az ázsiai hendikep tartalmazhat fél- és negyedvonalakat is. Ez rugalmasabbá teszi, de a kezdők számára nehezebben érthetővé is teszi.

Az ázsiai hendikep típusai:

 1. 0,0: Hasonló a Döntetlen nincs fogadáshoz. Ha az a csapat nyer, amelyre fogadtál, akkor megnyered a fogadást. Ha a mérkőzés döntetlennel végződik, a téted visszajár.
 2. 0,5: Ha az a csapat nyer, amelyre fogadtál, megnyered a tétet. Döntetlen vagy vereség esetén a tétje elveszik.
 3. 0,25 (vagy 0, +0,5): Ez két fogadás kombinációja: egy 0 és egy +0,5 hendikepre tett fogadás. Ha a csapat nyer, mindkét fogadást megnyered. Ha a mérkőzés döntetlennel végződik, a tét felét visszakapja, a másik felét pedig elveszíti.
 4. 0,75 (vagy +0,5, +1): A téted fele +0,5-re, a másik fele pedig +1-re megy. Ha a csapat 1 góllal nyer, akkor a +0,5-re tett tét felét megnyeri, a +1-re tett tét felét pedig visszaadja.

Ugyanezek az elvek működnek a negatív hendikepek (-0,5, -1, -1,5, -1,5 stb.) esetében is, de fordított sorrendben.

Az 1win platformon, ahogy a legtöbb más fogadási platformon is, különböző ázsiai hendikepek állnak rendelkezésre. Ennek ellenére fontos, hogy mindig figyelmesen olvassa el az adott bukméker feltételeit és szabályait, mivel az egyes fogadásoknál lehetnek kisebb eltérések vagy pontosítások.

Az ázsiai hendikep előnyei és hátrányai

Az ázsiai hendikep az egyik legnépszerűbb fogadási rendszer, különösen a labdarúgásban. Íme, ennek a fogadási típusnak a főbb előnyei és hátrányai:

Az ázsiai hendikep előnyei:

 1. A döntetlen kockázatának kiküszöbölése: Az ázsiai hendikep egyik fő előnye, hogy kiküszöböli a döntetlen mint kimenetel lehetőségét, ami növelheti a fogadás megnyerésének valószínűségét.
 2. Rugalmasság: A fél és negyed hendikepekkel a fogadások sokkal rugalmasabbá válnak. Például egy 0,25-ös (vagy 0, +0,5) hendikepes fogadással a téted felét megnyerheted vagy visszaadhatod.
 3. Több fogadási lehetőség: Az ázsiai hendikepek több fogadási lehetőséget kínálnak a különböző kimenetelekre, különösen olyan mérkőzéseken, ahol egyértelmű favorit van.
 4. Több stratégiai lehetőség: Lehetővé teszi a tapasztalt fogadók számára, hogy különböző fogadási stratégiákat alkalmazzanak a csapatok formájának, statisztikáinak és egyéb tényezőknek az elemzésével.

Az ázsiai hendikep hátrányai:

 1. Bonyolultság: A kezdők számára az ázsiai hendikepet nehéz lehet megérteni, különösen a negyeddöntős vonalak esetében.
 2. Alacsonyabb oddsok: Bizonyos esetekben az ázsiai hendikep oddsok alacsonyabbak lehetnek, mint a hagyományos 1X2-es fogadások, különösen, ha egyértelmű favoritra fogadsz.
 3. Részleges veszteség lehetősége: A negyedes hendikepek (pl. 0,25 vagy 0,75) esetében fennáll a tét egy részének elvesztésének kockázata.
 4. Függés a bukméker szabályaitól: Egyes bukmékereknél az ázsiai hendikepek szabályai között kisebb eltérések lehetnek, ami a játékostól külön figyelmet igényel.

Összefoglalva érdemes elmondani, hogy az ázsiai hendikep a viszonylagos összetettsége ellenére rengeteg lehetőséget kínálhat a tapasztalt fogadóknak a nyerésre. Mielőtt azonban elkezdene fogadni ebben a rendszerben, ajánlott alaposan tanulmányozni és megérteni minden árnyalatát.